9. august TEST!!!

Seekord ainult lühike sissekanne! Nimelt on meil sel nädalal ees keeletaseme hindamine! Minul neljapäeva ja Gerolfil reede hommikul. Panin peakirjaks „test“, kuna meil tunne nagu oleks tõesti test või eksam ees ootamas :), väike närv sees ja puha... Asja eesmärk on selgitada välja kui kaugel me oma keele- (ja kultuuri) tundmaõppimisega oleme. Peale „testi“ saame teada, mis on meie keeleoskuse tase ja kirjalikud soovitused, kuidas jätkata. Kokku on tasemeid neli ja igal tase on veel omakorda kolmeks jagatud (madal, keskmine ja kõrgtase). Tasemete nimetusi on üsna raske eesti keelde tõlkida, kirjutan siis esmalt inglise keelse nimetuse ning püüan leida sobiva eestikeelse vaste (keeleoskajad, võite mind parandada!).

Basic ehk algtase (ja selle alatasemed siis madal algtase, keskmine algtase ja kõrge algtase)

Progressive ehk progresseeruv

Capable ehk võimeline (ehk siis võimeline suhtlema!)

Proficient ehk (väga) vilunud

Iga taseme kohta on nimekiri teemasid ja olukordi, millega ja milles peame toime tulema ja vastavalt siis sellele pannakse ka tase paika. Tundub keeruline aga tegelikult väga asjalik ning konkreetne süsteem, mis aitab meil näha kui kaugele oleme jõudnud ning mis suunas edasi liikuda.

Taseme hindamise viib läbi misjonär, kes on siin elanud 40 aastat ning valdab keelt vabalt aga samas on juures ka kohalik inimene, kes ütleb, kas me ülesannetega toime tulime st kas ta meist aru sai ja kas me käitusime Paapua kultuurile sobivalt.

Enne suulist hindamist peame täitma veel 15 leheküljelise kirjaliku testi ja esitama selle päev enne suulist hindamist. Varasematel hindamistel seda osa ei olnud, nii et asi läheb karmimaks ;)!

Seega vajame teie eestpalveid! Kohe väga! Et pea oleks selge ja mõte värske. Eesti aja järgi oleme „tules“ kell 2:30 öösel! Aga palvetada võite juba eelneval õhtul ;)!

Teame, et see on hea ja vajalik asi ning et Jumala abiga läheb kõik kenasti. Meid tiivustab teadmine, et kui pidzin inglise keel on selge, saame liikuda edasi hõimu, kus saame kohalikku keelt õppima asuda, mis viib meid omakorda lähemale eesmärgile, miks me üldse siia tulime.

Kolmapäeval on meil 3. pulmaaastapäev! Aga tundub, et selle tähistamine lükkub nädalavahetusele, mil testipinge möödas ja elu jälle rahulikum. Täna kohtusime abielupaariga, kes meid väga oma meeskonnakaaslasteks soovivad saada. Nemad tähistasd täna oma 30. pulmaaastapäeva!!!

No comments:

Post a Comment